Lactants

El nadó explora el món mitjançant el joc, les joguines, la interacció amb les persones i objectes del seu entorn. Gràcies a aquesta exploració l'infant va practicant els sentits, l'habilitat per moure's i comunicar-se, desenvolupant la seva ment i aprenent. La intel·ligència es va desenvolupant mitjançant les accions que el nadó realitza dins els seus hàbits i rutines.

Per explorar el món que l'envolta, el nen o nena utilitza cadascú dels cinc sentits i s'ajuda amb la motricitat. A través e l'observació i l'exploració, l'infant va elaborant conceptes de tot allò que l'acompanya diàriament (espai, temps, pes, velocitat, etc.). Així doncs aprèn a deduir, imaginar, etc. al mateix temps que va adquirint habilitats i seguretat en sí mateix i el seu entorn.

Com podem estimular al nadó?

  • Cantant cançons l'ajudem a conèixer millor el món dels sons i la música.
  • Imitant els sons
  • Posant música i acompanyant-la amb la ma i moviments
  • Facilitant tot tipus de material, adequat per a la seva edat, que pugui captar la seva atenció
  • Si exagerem els gestos, les expressions facials davant un mirall també l'estimularem a descobrir millor el món de la comunicació no-verbal.

Poc a poc l'infant desenvolupa la seva capacitat per imitar, per representar, així aconsegueix conèixer les expressions, els sentiments i els gestos.

El nadó aprèn tocant i manipulant objectes i interactuant amb els altres. Així doncs, va desenvolupant els seus conceptes i la seva capacitat de comunicació. Per tal que el contacte amb l'entorn sigui eficaç, l'infant ha de poder practicar, cometre errors i aprendre d'ells.

És important respectar el moment evolutiu de cada nen o nena i facilitar el joc adequat a la seva edat, sempre oferir-los dins les seves possibilitat, per tal de mantenir la motivació i interès per descobrir i aprendre. Tot és vàlid material natural, metàl·lic, fusta, etc. sempre que no presenti cap situació de perill, com l'ennuegament.

En resum: L'ESTÍMUL ÉS TOT ALLÒ QUE PERMET DESPERTAR L'ATENCIÓ I ACTIVITAT DE L'INFANT, AFAVORINT AIXÍ EL DESENVOLUPAMENT DEL COS I MENT.

 
     
     

 

 També et pot interessar...

ILP

A l'escola Vedruna de Puigcerdà hem començat la recollida de signatures per aconseguir dur a debat parlamentari la ILP. Si tu també vols acoseguir ...

llegir més »

Protecció de dades

PROTECCIÓ DE DADES Documents Protecció de dades POLÍTICA DE COOKIES AVÍS LEGAL POLÍTICA PRIVACITAT MATRICULACIÓ IMATGE    ...

llegir més »

On som?

L'escola està situada al centre de Puigcerdà, capital de la Cerdanya. Principal nucli urbà d'aquesta comarca, esdevé punt clau de...

llegir més »