Lactants

L'adaptació a la llar

 

L'entrada a l'escola bressol acostuma a ser per l'infant la primera separació del nucli familiar. Aquest s'ha d'adaptar a un nou espai i a noves persones, tot passant per una separació física, afectiva i temporal de la seva família.
Deixar el fill o filla a la llar d'infants per primera vegada és un fet que per a algunes famílies costa d'assimilar. La família ha d'acceptar la separació de l'infant,  fent sorgir sentiments, emocions i angoixes per la incertesa de saber si el seu nadó
plorarà, si s'adaptarà a l'escola o bé si s'enyorarà, i per la presència també, de noves persones en el cercle família-infant.

Hem de ser conscients que l'adaptació és un procés que es desenvolupa de maneres diferents per a cada infant i per a cada família. Essent el període d'adaptació un dels moments més delicats, el més convenient es fer una entrada progressiva. Els primers dies poden ser d'una estoneta mes o menys curta, que anirà augmentant fins a completar la jornada escollida.
És important, en la mesura del possible, que puguis acompanyar al teu infant en aquest procés tal i com acordeu amb la tutora. No pateixis, t'explicaran quina és la millor manera d'organitzar aquest període durant els primers dies.
Per tal de facilitar una bon procés d'adaptació a l'infant cal tenir en compte que:

  • L'entrada sigui relaxada, és important anar- hi amb temps i sense presses.
  • S'ha d'anticipar allò que es farà a l'escola.
  • El comiat ha de ser breu i mai marxar d'amagat.
  • Si l'infant plora, s'ha de mantenir la calma per tal de no encomanar-li cap tipus d'angoixa.
  • Se li ha de dir clarament que ara se li diu adéu, però que després se'l vindrà a buscar a l'escola.

L'adaptació és un camí que fan conjuntament infants, famílies i escola. Les educadores estaran al costat de la família per acompanyar-la i resoldre dubtes o pors que puguin anar sorgint en aquest trajecte.
Així doncs és un factor essencial que l'infant tingui una bona adaptació que li permeti tenir confiança amb l'entorn i amb qui l'envolta per tal que pugui sentir-se segur i emocionalment còmode a la llar d'infants.

 

 

   

 

 També et pot interessar...

Vedruna Puigcerdà a casa

Des d'aquest lloc podreu veure tot el que els alumnes estan treballant en les diferents etapes educatives: Llar d'infants, Infantil, Primària i ESO...

llegir més »

Protecció de dades

PROTECCIÓ DE DADES Documents Protecció de dades POLÍTICA DE COOKIES AVÍS LEGAL POLÍTICA PRIVACITAT MATRICULACIÓ IMATGE    ...

llegir més »

On som?

L'escola està situada al centre de Puigcerdà, capital de la Cerdanya. Principal nucli urbà d'aquesta comarca, esdevé punt clau del visitant pel seu...

llegir més »